bel +31 (0)15 215 58 39 of mail@vdkl.nl

Vol-vertrouwen-de-kerk-verbouwen-cover-site-3

Interieurarchitect Daphne van der Knijff-Looman schreef het werkboek ‘Vol vertrouwen de kerk verbouwen’. Dit werkboek geeft kerkrentmeesters, CvB leden en bouwcommissieleden handvatten voor organisatorische zaken zoals budget, planning, werken met vrijwilligers etc. Ook is er aandacht voor ‘het waarom’ van de verbouwing. Wat is de aanleiding en wat is het doel? En hoe betrekt u de gemeente op een positieve manier bij het hele proces?

 

Naast informatie van professionals over praktische zaken als zitten, akoestiek, verlichting en monumenten delen kerkelijk vrijwilligers die al een verbouwing achter de rug hebben hun ervaringen. Wat ging er goed, wat minder? Welke tips hebben zij voor anderen die aan het begin van een verbouwing staan? De praktijkvoorbeelden worden ondersteund met veel kleurenfoto’s van de betreffende kerkinterieurs.

 

Door het lezen en invullen van dit werkboek krijgt u een goed inzicht in alle aspecten en fases van kerk(ver)bouw, zodat u het hele proces straks soepel weet te begeleiden. Het boek kunt u hier bestellen.

 

Het werkboek werd gelanceerd tijdens de zesde uitzending van ‘De Kerk van alle kanten’ een uitzendingenreeks georganiseerd door de Rijksdienst van Cultureel Erfgoed in het kader van het ‘Programma Toekomst Religieus Erfgoed’. In de zesde uitzending staan kerken die kerk blijven centraal. Wat zijn de uitdagingen bij voortgaand religieus gebruik van kerken, voor parochies en gemeenten. De uitzending kunt u hieronder terugkijken. De lancering van het boek is vanaf ca. 1.03u.