bel +31 (0)15 215 58 39 of mail@vdkl.nl
  • opdrachtgever:
    Stek voor Stad en Kerk
  • realisatie:
    2015

Stek, de uitvoeringsorganisatie van de Haagse Protestantse Diaconie, wilde een mooie diaconale plek in de voormalige Bethelkapel. Met maaltijden, een internetcafé, een juridisch spreekuur, buurtkoffie. De protestantse wijkgemeente wilde er verder met kinder- en jongerenactiviteiten, het Taizé-avondgebed en allerlei ‘laagdrempelige ontmoetingsactiviteiten met verdieping’. Het pand moest daarom een huiselijke uitstraling hebben en deels multifunctioneel zijn.

Er is nu een nieuwe grote keuken in het hart van het gebouw gerealiseerd, de kerkruimte is multifunctioneel gemaakt, de bijzaal is opgeknapt, in een andere zaal is een eetcafé- en woonkamersfeer gecreëerd en boven kwam een prettige ruimte voor de jeugd van naburige kerken. Door het gebruik van bijzondere materialen zoals vilt kreeg het project een huiselijke uitstraling.

Bijzonderheden: in samenwerking met Frans Cladder van www.architectenbureau-cladder.nl. Lichtadvies door Juliette Nielsen van www.beersnielsen.nl. Foto’s door Etienne Oldeman Photography www.etienneoldeman.nl. Over dit project verscheen in 2015 dit artikel  in Kerkmagazine.