bel +31 (0)15 215 58 39 of mail@vdkl.nl
  • opdrachtgever:
    particulier, Nootdorp
  • realisatie:
    2015

Aan ruimte geen gebrek in deze Nootdorpse villa. Te veel ruimte zorgt hier echter voor een ‘verloren’ gevoel in de woonkamer en eetkeuken. De wens van de opdrachtgever; een interieurontwerp dat zorgt voor meer ‘gezellige’ plekken voor spelen, lezen, samenzijn, koken en eten.

planten

Bij een grote ruimte passen grote gebaren. In het woongedeelte komt een verplaatsbaar plantenmeubel van ruim 3 meter lengte waardoor een aparte speelhoek ontstaat. Het onderste deel bestaat uit kastjes die vanuit de speelhoek toegankelijk zijn. Daarbovenop grote plantenbakken met een invulling van stoere en eenvoudig te onderhouden planten, samengesteld door Fleurettes.

roomdivider

De onbestemde ruimte tussen de eetkeuken en de woonkamer wordt een lekkere leesplek door de vaste roomdivider. Deze doet dienst als boekenkast en tentoonstellingsruimte voor knutsels en bijzondere interieuritems.

akoestische oplossingen

De bestaande gladde wanden, plafond en stenen vloer zorgt dat de woonkamer wat ‘hol’ klinkt. De nieuwe akoestische panelen absorberen geluid. De vilten ‘stroken’ zorgen dat geluid wat minder wordt gereflecteerd en ze leggen een visuele link tussen de speel- en de leeshoek. De vorm van de stroken is een knipoog naar de interesses van de opdrachtgevers; techniek. Hoewel voor de leek misschien niet direct herkenbaar, zijn het uitvergrootte onderdelen van een printplaat.

Bijzonderheden: Foto’s door Etienne Oldeman Photography www.etienneoldeman.nl.