bel +31 (0)15 215 58 39 of mail@vdkl.nl
  • opdrachtgever:
    Hervormde gemeente Bergschenhoek
  • realisatie:
    2018

Ontwerp een eigentijds kerkinterieur voor de Hervormde Kerk in Bergschenhoek. In de kerkzaal wil men meer “met elkaar” de dienst beleven. In de ontvangsthal moet  meer ruimte komen voor ontmoeting. Het gehele interieur van kerkzaal en omliggende ruimtes moet één geheel worden. Met een welkome uitstraling naar buiten toe.

De oplossing; door het verplaatsen van een tussenwand en verwijderen van een berging ontstaat veel meer verkeersruimte. Hierdoor is er meer ruimte voor ontmoeten bij de koffie, zonder dat het gebouw is vergroot. De nieuwe vloer loopt door van de omliggende ruimten de kerkzaal in. De kerkzaal blijft plaats bieden voor 600 gemeenteleden. Op een extra beamerscherm kan men de activiteiten op het liturgisch centrum ook achterin de kerkzaal volgen. Door de verbeterde akoestiek klinkt de samenzang beter en beleeft men de dienst meer met elkaar. Ook zorgen nieuwe plafonds en verlichting voor een lichte en welkome uitstraling.

Bijzonderheden: geluidadvies door Jan Bril van het geluidBuro . Lichtontwerp door Juliette Nielsen van www.beersnielsen.nl