bel +31 (0)15 215 58 39 of mail@vdkl.nl
  • opdrachtgever:
    particulier, Rijswijk
  • realisatie:
    2015

De basis van dit prachtige herenhuis was al helemaal af. De visgraad parketvloer, de goed geoutilleerde keuken, de kasten en schuifdeuren en-suite. En toch ontbrak er wat. Of ik interieuradvies kon geven voor een wat stoerder en warmer interieur? Uiteraard!

Kleuradvies

In het kleuradvies ben ik uitgegaan van stevige kleuren. De hoge ruimten kunnen dat makkelijk hebben. Een warme blauw loopt op de wand van de voor- naar de achterkamer, slechts onderbroken door de witte en-suite kasten. In het stoere wollen vloerkleed komt zowel de kleur van de achterwand, van de nieuwe gordijnen, als die van de nieuwe cognackleurige bank terug.

In de keuken is voor de achterwand gekozen voor een fellere kleur, geïnspireerd op het glas in lood. De keukenfronten zijn uitgevoerd in het zeer donkergroen. Deze kleur komt uit dezelfde kleurfamilie als de felle achterwand alleen vele tinten donkerder.

Hergebruik

Door hergebruik van de keukenfronten, deze zijn overgespoten, krijgt de keuken een hele nieuwe uitstraling zonder grote investering. De stoere houten planken zijn van hergebruikt hout.